L’escola

QUI SOM?

Som una escola familiar, petita i activa situada al barri de l’Eixample dreta de Barcelona.

La nostra història va començar l’any 1977 i d’aleshores ençà són molts els infants que s’han fet grans amb nosaltres.

QUÈ OFERIM?

– A la nostra llar poden venir els nens i les nenes que tinguin des dels
4 mesos i fins als 3 anys.

– Comunicació diària amb les famílies.

– Grups reduïts.

– Pati assolellat ( a l’estiu fem jocs d’aigua).

HORARIS

JORNADA ESCOLAR COMPLETA:  9:00/9:30 fins les 17:00/17:30h

MATÍ: Entrada de 9:00 a 9:30 /  Sortida a les 13:00 h

TARDA: entrada 15:30 / Sortida a les 17:00/17:30h

Servei de menjador: de 12:00 a 13:00

Horari d’acollida matí: de 8:00 a 9:00h
Horari d’acollida tarda: de 17:30 a 19:00h

QUÈ FEM?

El nostre projecte educatiu es basa en el model constructivista i en l’aprenentatge natural de l’infant. Partim sempre dels coneixements previs i dels interessos dels nens i les nenes per tal de garantir la motivació en totes les activitats que els proposem. Respectem el seus ritmes i procurem pel seu desenvolupament afectiu i emocional ajudant-lo a créixer dia dia.

Per tal d’assolir aquests objectius  realitzem diferents activitats:

JOC
El joc és l’activitat essencial en la vida d’un nen (encara que es pensi que és una distracció passatgera, sense cap més objectiu, que el de produir un plaer per al nen).


HÀBITS
Els hàbits són fonamentals per tal que els infants adquireixin una autonomia personal i facin seves determinades formes de comportament social que esdevenen indispensables per a la seva formació i integració al món.
És per això que treballem: hàbits d’ordre personal (menjar, netejar-se, col·laborar a vestir-se, saber controlar els esfínters…), hàbits socials (compartir joguines, recollir-les, esperar per a ser atès…) i hàbits de treball (realitzar encàrrecs senzills, començar i acabar una feina…).


NARRACIÓ I DRAMATITZACIÓ DE CONTES (aula 2-3)
L’educadora s’asseu en un espai còmode pels infants on acull els nens i nenes que s’afegeixen de forma espontània a la seva proposta de narrar una història.


JOCS DE LLUM
Experimentar amb llanternes, amb llum negre, pilotes de llum,… amb la finalitat d’acostumar-se amb normalitat a la foscor i gaudir de les activitats.


JOCS D’AIGUA
Manipulació de l’aigua i descoberta de les seves caracterísitques fent trasvassaments, utilitzant sedassos i coladors, embuts, ampolles…

PANERA DELS TRESORS (aula 0-1)
La panera dels tresors és un joc d’exploració per a infants entre 6 i 10/12 mesos. Consisteix en oferir una panera als infants, la qual conté diferents tipus d’objectes de diferents materials. Aquests objectes pretenen desenvolupar els sentits dels infants i la descoberta. Cal tenir en compte que els objectes que es troben dins de la panera no són joguines sinó material inespecífic. Aquest joc desenvolupa la coordinació òculo-manual.

JOC HEURÍSTIC
El joc heurístic és una activitat de nens i nenes entre els 12 i 24 mesos d’edat d’exploració d’objectes no catalogats de didàctics i els combina lliurement. En acabar l’exploració, i amb l’ajuda de l’educadora, els recull tot classificant-los.

JOC SIMBÒLIC
El joc simbòlic és el joc en el qual l’infant imita a l’adult. El nen repeteix algunes de les situacions que ha viscut en l’ambient familiar o a l’escola. El joc és un mitjà d’aprenentatge important que ajuda als nens a conèixer-se a sí mateixos i al món que els envolta.

PSICOMOTRICITAT I DANSES
Joc motriu ampli: saltar, enfilar-se, pujar, grimpar, fer equilibri. Activitats de dansa i jocs de moviment coordinats amb la música: oferint mocadors i cintes per jugar a fer moviments o bé només amb el cos, fent danses per parelles…

ACTIVITATS PLÀSTIQUES
Dibuixar, pintar o fer empremtes, de forma individual o bé en grup, confeccionar un mural, dibuixar amb guixos…

DESCOBERTA
Es dona prioritat a l’observació i experimentació directa, potenciant l’activitat i creativitat facilitant els elements i els materials adequats a cada edat tot fomentant la curiositat.